ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Εργαζόμενε/η, άνεργε/η, αυτοαπασχολούμενε/η, νέε/α

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου σε καλεί να συμμετάσχεις μαζικά και δυναμικά στις φετινές πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Να στείλεις μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης και αντεπίθεσης στο δικό μας δρόμο, χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια!

Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία. Είναι απεργία!

Είναι μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης, εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής μας, προβολής των αιτημάτων μας. Είναι μέρα βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής,  που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο δείχνουν το δρόμο του αγώνα απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη τα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται όμως για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία. Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα. Η καταστροφή, η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της  ανάπτυξης που ευαγγελίζονται.

Η ματωμένη Πρωτομαγιά μας διδάσκει πως τίποτα δεν χαρίζεται.


Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις από τα πάνω, με κάποιο καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή αυτού του σάπιου συστήματος. Τίποτα δεν κερδίζεται με παζάρια και παρακάλια από τους εκμεταλλευτές, τις κυβερνήσεις, το κράτος τους. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

Αυτή η Πρωτομαγιά δε θα είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την απόφασή μας να πάρουμε πίσω τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που κέρδισε η εργατική τάξη με τη σκληρή ταξική πάλη τόσων χρόνων,  και που έχασε δείχνοντας ανοχή, φόβο και υποχώρηση μπροστά στην σφοδρή επίθεση των εκμεταλλευτών. Δηλώνουμε την απόφαση να μη ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας υπόσχονται. Να μη δεχτούμε τα νέα δεινά στη ζωή μας, μπροστά στα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν, όπως και να τα ονομάσουν. Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα όσο αποδεχόμαστε το «μικρότερο κακό», όσο ο καθένας κοιτάει να βρει λύση στα προβλήματα μόνος του, όσο σκύβουμε το κεφάλι.

Εμπιστεύσου τη δύναμή σου. Οργανώσου στο σωματείο σου, στους φορείς της γειτονιάς μας. Ένωσε τη φωνή σου με όλο το λαό που πλήττεται, με το ταξικό εργατικό κίνημα. Έλα σε επαφή με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας.

Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία.

Πάρε μέρος στην εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής για την Εργατική Πρωτομαγία, την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αγ.Δημητρίου, Πηλέως 56.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ!
στο Σύνταγμα στις 10π.μ.
και Προσυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, 9π.μ.
Προσυγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου
στο μετρό της Δάφνης στις 8.30π.μ.

Related Posts
Previous
« Prev Post