Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή σύσκεψη Λαϊκής Επιτροπής - Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή σύσκεψη της Λαϊκής επιτροπής Αγίου Δημητρίου μαζί με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Παρασκευή 5 Μάη  στην πλατεία Παναγούλη. Αφορμή αποτέλεσαν οι εξελίξεις που υπάρχουν στον κλάδο με τη νομοθέτηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την παραπέρα επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και η επικείμενη εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου στις 14 Μάη.


Στην εισηγητική της ομιλία η Αιμιλία Βαμβακίδου, μέλος του Συλλόγου των Εμποροϋπαλλήλων, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, που ενώ είναι από τους μαζικότερους, οι συμβάσεις που κυριαρχούν είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με άθλια μεροκάματα, και συνήθως στους χώρους εργασίας επικρατούν συνθήκες γαλέρας. 

Παρ' όλα αυτά, ο Σύλλογος των Εμποροϋπαλλήλων έχει πείρα από μεγάλους αγώνες και το έχει δείξει στην πολύχρονη ιστορία του. Τελευταίο παράδειγμα είναι οι απαράδεκτες συμβάσεις που στείλανε στα «H&M» και οι εργαζόμενοι οργανωμένα και μαζικά τις επέστρεψαν πίσω, με αποτέλεσμα η εργοδοσία να την ανακαλέσει. Σε σχέση με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τόνισε ότι τους μόνους που συμφέρει είναι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα Mall και την ίδια στιγμή η ζωή των εργαζομένων γίνεται ολοένα και χειρότερη, αφού και η μία μέρα που είχαν για ξεκούραση χάνεται. Παράλληλα, σημείωσε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση διότι αυτό θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.

Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση των Ε/Υ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Mάη στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου, όπως επίσης και στην πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη.

Παρέμβαση έκανε και ο Θανάσης Ντόβας, πρόεδρος του συλλόγου των ΕΒΕ, που αναφέρθηκε ότι οι μικρομαγαζάτορες πρέπει να στήσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια του κλάδου, διότι είναι τα μόνα που ωφελούνται από αυτήν την επίθεση, είτε είναι με το άνοιγμα τις Κυριακές, είτε με τη φορολογία από το πρώτο ευρώ στους μικρομαγαζάτορες και τις φοροαπαλλαγές στα εμπορικά κέντρα.




Related Posts
Previous
« Prev Post